Anasayfa / Haberler / Türkiye'den Haberler / ‘Ne olmuş telefonumda ByLock varsa’

‘Ne olmuş telefonumda ByLock varsa’

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 2012’deki “Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı” sorularının sızdırıldığı iddiasına ilişkin 58’i tutuklu 82 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki salonda görülen duruşmaya 58 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı. Adalet Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ve Hazine Müsteşarlığının avukatları da “müşteki” olarak duruşma salonunda hazır bulundu.

Sınava kendisini denemek için girdi

Davanın sekizinci celsesinde biri tutuklu 5 sanık savunma yaptı.

Tutuklu sanık avukat Mehmet Salih Öztürk, dini cemaatlerin hepsine sempati duyduğunu, aralarında ayrım yapmadığını ve hepsinin sohbetlerine katıldığını söyledi.

Devlet kurumlarında çalışmayı hiç düşünmediğini, sınava kendisini denemek için girdiğini ileri süren Öztürk, “Yoluma kırmızı halı serip, ‘Gel, seni Anayasa Mahkemesi Başkanı yapalım.’ deseler yine de kabul etmem. Hakkımda 6 soruşturma vardı. Sınava girme şartlarını bile taşımamama rağmen sınava girdim. Mülakatta neden girdiğim sorulduğunda kendimi denemek için girdiğimi belirttim.” şeklinde savunma yaptı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporuna göre FETÖ’nün finans kurumu Bank Asya’da hesabının bulunduğu hatırlatılması üzerine Öztürk, “Evet, Bank Asya’da hesabım var. İddianamede para yatırıp yatırmadığım değil, 2014’teki hesap hareketlerim yer almış. Avukatlık yaptığım için diğer bankalarda da hesabım var.” ifadelerini kullandı.

ByLock’u telefonuna sohbet abisi yüklemiş

Sanık Öztürk, FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı iddiasıyla ilgili de şunları kaydetti:

“FETÖ’ diye bir örgüt ortada yokken, ben bu örgüte üyelikten yargılanıyorum. Evet, telefonumda ByLock uygulaması var, ne olmuş varsa. Adamlar sevap kazandırmak için uğraşıyordu. Katıldığım sohbetlerde yaptığımız işler hakkında bilgi isteyip bizleri takip ediyorlardı. Sohbetlere davet eden kişi, 17-25’ten sonra sohbetlere gidip gelmeyince, ‘Ağabey, en iyisi telefonuna bir mesajlaşma programı indirelim ve oradan haberleşiriz.’ dedi. Terör örgütü içerikli bir şey yok. Bu grubun 15 Temmuz’a kadar hiçbir şiddet eylemini görmedim, 15 Temmuz’dan sonra da netleşmemiş şüpheler var. Kesin bir şey söyleyemem.”

Duruşmada savunma yapan sanıklardan Tülay Ardıç, Şerife Cevizci Ünsal, Ümit Sargın ve Maviye Keleş de üzerilerine atılı suçlamaları reddederek beraatlerini talep etti.

Davanın yarınki bölümü sanık savunmalarıyla sürecek.

Hakkında mbahsi

Cevapla

x

Check Also

MSB: 17 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki Hakurk, Gara ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde ve Suriye’nin kuzeyindeki ...

Resmi Gazete’de bugün (10 Mayıs 2024 Resmi Gazete kararları)

Resmi Gazete’de 10 Mayıs 2024 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler ...

20 ilde uyuşturucu operasyonu: 366 kişi yakalandı

20 ilde düzenlenen Narkoçelik-16 operasyonlarında; 700 kilogram uyuşturucu madde ve 13 bin adet uyuşturucu hap ...

Antalya’da yolcu uçağının ön lastiği inişte patladı

İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine iniş yapan uçağın ardından bu kez benzer bir durum Antalya’da yaşandı. ...

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezaları artıyor: Kanun teklifi kabul edildi

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda ...

Ayhan Bora Kaplan soruşturması | Ankara Emniyeti’nde 3 görevden uzaklaştırma

İçişleri Bakanlığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, ...

SON DAKİKA: Bakan Şimşek: Rezervlerdeki olumlu seyir devam edecek

SON DAKİKA HABERİ: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “Azalan dış finansman ihtiyacı ve hızlanan dış ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilyalı mevkidaşıyla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ile telefon görüşmesi ...

Okullar yarın açık mı? Okulların tatil olduğu iddiasına MEB’den açıklama

Öğretmenlere yönelik artan şiddete tepki göstermek için bazı öğretmenler yarın iş bırakacak. Okulların yarın tatil ...

MHRS’de yeni dönem | Bakan Koca: Onaylı randevu dönemi pazartesi başlıyor

Hastanelerde pazartesi gününden itibaren “onaylı randevu dönemi” başlıyor. Randevu alanların, hastaneye gitmeden bir gün önce ...